Recente artikels
19 januari 2022
Air Liquide investeert € 125 miljoen in de bouw van een nieuwe Air Separation Unit (ASU) in Moerdijk. Het gaat om een ASU van de nieuwste generatie met een productiecapaciteit van 2.200 ton zuurstof per dag. Deze ASU is in meerdere opzichten bijzonder innovatief. Zo is het energieverbruik 10% lager dan vorige generatie en zal de ASU ingezet worden om het landelijk stroomnet te stabiliseren, en zo het wijdere gebruik van hernieuwbare energiebronnen te faciliteren.
8 november 2021
Covestro is één van ’s werelds grootste polymeerproducenten. De groep telt niet minder dan 50 productievestigingen en heeft om en bij de 17.000 mensen in dienst. De polymeermaterialen van Covestro zijn bestemd voor meerdere afzetmarkten, waaronder de auto- en transportindustrie, de bouwsector, de houtverwerkende industrie, de meubelindustrie en de elektronicasector.
2 juni 2021
Ter gelegenheid van de Sustainability Day op 23 maart 2021 heeft Air Liquide haar nieuwe “Environmental, Social & Governance” - strategie voorgesteld. Vanzelfsprekend neemt de reductie van CO2-emissies hier een belangrijke plaats in.
22 april 2021
Air Liquide’s hoogtechnologische SMR-X waterstoffabriek – gevestigd op de terreinen van Covestro in het Antwerpse havengebied – werd op 22 april 2021 officieel in gebruik genomen.
5 april 2021
Als we het gebruik van fossiele brandstoffen en de daarmee samenhangende CO2-uitstoot willen afbouwen, hebben we een duurzaam en betaalbaar alternatief nodig dat aan de nodige veiligheids- en kwaliteitsvereisten voldoet en dat bovendien breed inzetbaar is en vlot verdeeld kan worden.
8 februari 2021
Het opvangen en opslaan van CO2 vormt een belangrijk onderdeel van de energietransitie plannen van Air Liquide. Om CO2-opslag in de praktijk mogelijk te maken, zet de groep haar eigen technologie in en neemt ze deel aan een aantal grootschalige projecten.
18 januari 2021
Air Liquide heeft een aantal ambitieuze en verstrekkende initiatieven voorbereid in het kader van het energietransitie programma van de groep. Deze initiatieven zullen wereldwijd worden uitgerold, en dus ook in de BeNeLux…
24 februari 2020
Air Liquide kiest resoluut voor een klantgerichte aanpak. Daarnaast is het bedrijf ook volop aan de slag met verschillende digitale transformatieprojecten. Darwin – een augmented intelligence project dat de vraag van de klant als uitgangspunt hanteert – bevindt zich op het kruispunt van de twee ...
22 januari 2020
In februari 2019 is Air Liquide gestart met de bouw van de SMR-X, een ‘next generation’ waterstoffabriek. Deze hoogtechnologische productie-eenheid wordt opgetrokken op de site van Covestro in de Antwerpse haven.
14 augustus 2017
“Ons uitgebreide netwerk van gaspijpleidingen speelt daarin uiteraard een belangrijke rol,” zegt Philippe Ritzky, Commercial Director voor het Large Industries-segment. “Maar we gaan een stuk verder dan dat. We bouwen strategische partnerships uit, waarin we samen  synergieën zoeken, waarde creëren, risico’s delen en expertise uitwisselen.”
27 juni 2017
De woorden ‘Operations Control Center’ roepen beelden op van slimme technici die – achter een console zitten die bezaaid is met allerlei knoppen, hendels, schakelaars en metertjes – en ingespannen naar een batterij beeldschermen turen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief